9. Dani pasivne kuce u Hrvatskoj odrzat ce se od 11-13.11.2016. god.

dani_pasivne_kue

Devetu godinu za redom ce se govoriti o najnaprednijoj energetski visoko učinkovitoj arhitekturi i gradnji energetskog standarda pasivne kuće, odnosno energetskog razreda A+ novogradnje i dubinske energetske obnove “faktor 10”.

Petak, 11. 11. od 13.00 do 19.00
Otvorenje, predavanja; Pasivna kuda u RH i EU, Regulativa u RH, Najbolja praksa u RH, BiH i EU, Energetska obnova u Gradu Zagrebu, Novi materijali i sustavi, Prezentacije izlagača, Izložba …

Posebno isticemo gostovanje (11.11 u 15.10h) Prof.dr.sc. Sanele Klarić, dipl.ing.arh, BURCH University, Sarajevo, predsjednice Savjeta za zelenu gradnju BiH, Asocijacija arhitekata BiH koja ce govoriti na temu “Vodič Energetska efikasnost u zgradarstvu kao polaznica za ostvarivanje održivog društveno-ekonomskog
razvoja u Bosni iHercegovini, Bio Based Student´s Pavilion – prezentacija projekta i ostvarenja”, te gostovanje (11. 11 u15.35) Prof.dr.sc. Maje Roso Popovac, dipl.ing.arh., Univerzitet Dţemal Bijedić, Građevinski fakultet, Mostar, koja ce govorti na temu “Studija izvodljivosti projekta proizvodnje termoizolacijskih materijala od ovčje vune”.

Subota, 12. 11. od 10.00 do 18.00
Projekti i ostvarenja – iskustva, Inovacije, Novi materijali i sustavi, Izložba, Stručni obilasci, Radionice …

Nedjelja, 13. 11. od 10.00 do 18.00
Dubinska energetska obnova – „faktor 10“, Instalacijski sustavi, Certificiranje, Novi materijali i sustavi, Izložba, Stručni obilasci, radionice, Program rada Konzorcija PKHR, Najave i Zatvaranje skupa9. dani pasivne kude u Hrvatskoj su ishodište spoznaja stručno utemeljenih i najboljom praksom ostvarenih novih i obnovljenih kuda i zgrada u Hrvatskoj i inozemstvu u skladu s definicijama novih tipova pasivnih kuća, njihovoj certifikaciji i odnosu prema definiciji energetski gotovo nulte gradnje.
Prikazat de se funkcionalno različiti projekti i ostvarenja, promovirat de se novi građevinski materijali i sustavi, instalacijski sustavi i oprema visoke energetske učinkovitosti. Trajne su i teme zakonskog okvira RH i EU, modeli investiranja uključujudi poticaje i potpore. Izvorna iskustva planiranja, projektiranja i ostvarenja u Hrvatskoj po tredi put on-line prikazujemo i komentiramo iz regionalnalnih centara. Pozivamju se stručnjaci, nastavnici, studenti i učenici, projektanti, izvoditelji, proizvođače, izlagače, investitore, banke, predstavnici gradova, županija, lokalne uprave, fondova, udruge i institucije te svi zainteresirani građani na aktivno sudjelovanje, kako bi i 9. dani postigli visoku razinu razmjene i stjecanja novih znanja uz kolegijalno druženje.