Amela Ivković O'Reilly, dipl. nutricionista

Rođena je 28. aprila 1977. godine u Sarajevu gdje je završila medicinsku školu i započela studij medicine, provela dvije godine u Grazu, Austrija, i u  Dablinu, Irska, završava studij nutricionizma koji joj je poslužio kao prilika za pronalazak integrativnog i induvidulanog pristupa ljudskom zdravlju .Trenutno pohađa magistarski studij na Middlesex univerzitetu u Londonu.

Član je udruženja nutricionista Irske, udruženja nutricionista Velike Britanije i kraljevskog Medicinskog udruženja Velike Britanije.

Sarađivala je s velikim stručnjacima na polju medicine,  nutricionizma, herbalizma, osteopatije, refleksologije, akupunkture i kognitivne psihologije. Radila je na klinikama u Dablinu, Londonu i Las Palmasu, gdje još uvijek ima svoje pacijente. Uz rad u privatnoj praksi u Sarajevu, radilla je na korporativnom nivou na projektu za vodeću Evrpsku kompaniju DM i kreirala za njih nutricionistčki program uključujući njihove bio Alnatura produkte i  radila  sa njihovim klijentima u pet različitih gradova u Bosni i Hercegovini. Surađivala je na projektu UNDP-a o promociji lokalne,organske hrane.  Sa Green Council trenutno radi na projektima obrazovanja djece o zdravom životu i projektu razvoja organske poljuprivrede  u saradnji sa Heinrich Böll Foundation.

U okviru škole Familija Makrobiotika  držala predavanja na različite teme za lokalno stanovništvo kao i intenrnacionale organizacije na engleskom jeziku. Trenutno razvija par projekata sa Avalon Fintess klubom sa ciljem podizanja svijesti o važnosti zdrave ishrane i zdravog stila života kod različitih dobnih skupina. Redovan je gost na različitim TV i radio stanicama na temu zdravlja i nutricionizma. Piše o holističkom pristupu zdravlju za više lokalnih portala.

Trenutno živi u Sarajevu sa suprugom Denisom i sinom Liamom.