Biljka za osmijeh roditelja i djeteta

Biljka_za_osmijeh_roditelja_i_djeteta_1Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH osnovano je 2003 godine, finansira se isključivo donacijama i projektima. Cilj Udruženja je omogučiti djeci kvalitetnije liječenje, psihosocijalnu podršku, rehabilitaciju, resocijalizaciju, materijalnu pomoć i kontinuirani smještaj. Projekat predstavlja OBJEKAT za stanovanje sa kompletnom infrastrukturom prilagođen za korištenje po principu 10 jednosobnih jedinica i sanitarnim dijelom, zajedničkom kuhinjom za cijeli objekat, te odvojenim prostorijom za Udruženje, soba sa psihologa i posebnom prostorijom za igraonu za djecu u funkciji jednodnevnog boravka.

Građevinski objekat ima kapacitet od cca 660 m² korisnog prostora i gradi se u krugu Pedijatrijske klinike u Sarajevu. Prema projektnoj dokumentaciji vrijednost projekta.

Trenutno se radi na prikupljanju sredstava za vanjsko uređenje objekta, realizaciju projekta Pejzažne arhitekture. I sami znamo da zelenilo sa svojim karakteristikama pozitivno utječe na psihičko i emotivno stanje čovjeka.

S obzirom da mi je pripala čast da radim na idejnom projektu Pejzažne arhitekture, pokrenuli smo akciju pod nazivom „Biljka za osmijeh roditelja i djeteta“ , gdje je glavni cilj prikupiti sredstva za biljke gdje će svaka biljka u fazi realizacije nositi ime donatora.

Iskreno Vas pozivamo da u skladu sa Vašim mogućnostima uključite se u ovu humanu akciju i pomognete u realizaciji Zelene oaze Roditeljske kuće. Uplatom na račun Udruženja sa oznakom akcije “Biljka za osmijeh roditelja i djeteta” možete i minimalnim iznosom od 2,00KM doprinjeti kupovini jedne biljke, a mi Vam obečavamo da ćete biti pozvani na „Vikend akcije za osmijeh“ ukoliko budete imali vremena pridružiti se sadnji biljki i druženju.

U nadi da ćemo uspjeti zajedničkim snagama i s ljubavlju.

Hvala Vam u ime svih!

 Novac možete uplatiti na račun Udruženja s naznakom akcije: „Biljka za osmijeh roditelja i djeteta“
Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“
ID Broj: 4200822670001
TRN: 1610000038890124
Himze Polovine 21; 71 000 Sarajevo