EU forum o lokalnom razvoju

EU forum o lokalnom razvojuOd 10-13 septembra 2014. godine, na otoku Hvar, održava se EU forum o lokalnom razvoju, koji organizuje britanska konsultantska kompanija Catalys, a koji je  posebno usmjeren na razvoj LEADER programa u Hrvatskoj. Na Forum su pozvani sudionici iz cijele regije koji će raspravljati o razvitku različitih pristupa lokalnom razvoju u Hrvatskoj i cijeloj regiji Zapadnog Balkana i  na kojem Green Counci  učestvuje kao jedan od predavača.

Naime, predsjednica udruženja Sanela Klarić, kao ekspert  ruralnog razvoja za  Bosnu i Hercegovinu, prvi dan će  održati predavanje na temu: “Učinkovitost provedbe – partnerstva i upravljanje”, zajedno sa predsjednikom konsultantske kompanije Catalys, Ianom Bakerom.

Na Forumu će sudjelovati i hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede kako bi prezentiralo vlastiti Program ruralnog razvoja. Program se na licu mjesta može raspraviti u svjetlu iskustava i izazova u lokalnom razvoju diljem regije. Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju također će objasniti vlastitu ulogu i očekivanja od korisnika. Usto, prezentirat ćemo i raspravljati o studijama slučajeva koje opisuju neka od uspješnih razvojnih rješenja.

Forum nudi mogućnost sudjelovanja u razmjeni i usporedbi iskustava stečenih diljem regije. Osim rasprava na Forumu, raspored dopušta i vrijeme za neformalno druženje s kolegama i stvaranje novih veza i suradništva, i to u predivnom, opuštajućem okruženju otoka Hvara.
Forum se odvija paralelno s EPIC-ovom Ljetnom školom Europske unije, što omogućuje polaznicima pohađanje predavanja u oba programa, ako sami tako žele.
Osim izazova i prilika za lokalni razvoj, raspravljat će se o:

  • Razvoju Lokalnih akcijskih grupa
  • Razvoju projekata
  • Razvoju lokalnih energetskih projekata
  • Međunarodnoj suradnji – na Forumu će se predstaviti program međunarodne suradnje za Hrvatsku.

Upotpunjen dnevni red EU foruma, možete preuzeti ovdje.