Green Council, kao gostujući predavač na Danima pasivne kuće u Zagrebu

Green Council, kao gostujući predavač na Danima pasivne kuće u ZagrebuU periodu od 7 – 9.novembra u Zagrebu je održan trodnevni međunarodni skup 7. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr.sc. Ive Josipovića. Kao i prethodnih godina skupu je prisustvovalo više stotina sudionika, predavača i izlagača iz desetak država u suorganizaciji s državnim institucijama, lokalnom upravom gradova i općina te stručnim organizacijama i udruženjima. Održana su brojna predavanja zajedničkog programa i predvanja u pojedinim regionalnim centrima, radionice i prezentacije te stručni obilasci gradilišta i dovršenih vrlo niskoenergetskih i pasivnih kuća u Zagrebu, te posjeta Sloveniji.

Prikazi projektnih i ostvarenih postignuća u HR i EU pratila su predavanja i informacije o najnovijoj regulativi vezanoj za energetsku učinkovitost, implementaciji EU Direktive o energetskim svojstvima zgrada, o završenim HR projektima iz okvira EU programa, energetskom certificiranju, zelenoj gradnji, najnovijim trendovima isl.

Pored učešća u stručnom obilasku Slovenije, odličnu prezentaciju u okviru skupa imala je i docent Internacionalnog Univerziteta BURCH Sarajevo i Predsjednik Green Council Sarajevo gđa. Sanela Klarić, govoreći o prirodnom materijalu ovčijoj vuni kao prilici za održivi razvoj regiona.

7. dane pasivne kuće u Hrvatskoj pratila je i izložba arhitektonskih ostvarenja zelene gradnje u organizaciji natječaja slovenske komore arhitekata (ZAPS) za nagradu «zelena olovka» («zeleni svinčnik»).