Green Council organizira konzultacijske sastanke u Livnu

Green Council organizira konzultacijske sastanke u LivnuU okviru projekta koji financijski podržava Public International Law & Policy Group (PILG), Udruženje „Savjet za zelenu gradnju” Green Council u okviru projekta „Uspostavljanje državnog ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u Bosni i Hercegovini – analiza koštanja i koristi” organizira konzultacijski sastanak na kojem će učesnicama/ima biti prezentirani preliminarni rezultati istraživanja o koštanju uspostvaljanja ovog misnistarstva ali i svim ekonomskim, socijalnim i drugim koristima kod uspostavljanja neophodnih struktura u Bosni i Hercegovini iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u smislu olakšanja i ubrzanja procesa europskih integracija za BiH.

Svrha ovog projekta jeste ubrzavanje procesa približavanja BiH ka EU-u, u sektoru poljoprivrede, prehrane i ruralnog razvoja.

Organiziranje konsultacijskih sastanaka ima za cilj da podtakne dijalog i zajednički rad javnog i civilnog sektora na analizi dosadašnjih rezultata istraživanja te da se kroz sinergijsko djelovanje dođe do konstruktivnih rješenja i prijedloga za analizirane strukture u Bosni i Hercegovini. Vaše mišljenje nam je od velike važnosti.

Pozivamo Vas da uzmete učešće u diskusiji na ovu jako važnu temu u okviru sastanka koji će se održati 06. 06. 2014. godine u prostorijama hotela Park sa početkom u 11:00 časova.
Ispred Green Counsil-a svoje učešće u diskusiji uzet će:

– Selma Omanagić – Agović
– Muhidin Zametica
– Sanela Klarić

Ovdje preuzmite pozivnice i dnevni red predviđen za sastanak u Livnu