Green Council organizuje radionice u cijeloj BiH

Green Council organizuje radionice u cijeloj BiHZadovoljstvo nam je pozvati vas na radionice koje se održavaju u okviru projekta: Poljoprivreda i ruralni razvoj u službi održivog razvoja „, koje organizuje udruženje „Savjet za zelenu gradnju“ /“Green Council“ uz podršku Fondacije Heinrich Böll , čiji snovni cilj jeste potaći ekološku modernizaciju poljoprivrede, te doprinijeti ubrzavanju procesa približavanja BiH ka EU u sektoru poljoprivrede i klimatskih promjena, odnosno općenito u sektoru ruralnog razvoja.

Učesnicama/ima će biti prezentirani rezultati istraživanja o sektoru organske poljopriverede u BiH, standardima, prednostima i mogućnostima, te predstavljena tri moguća scenarija za razvoj organske poljoprivrede u BiH ali i u regionu. Takođe će biti predstavljeni nalazi o svim ekonomoskim, socijalnim i drugim posljedicama neuspostavljanja neophodnih struktura u Bosni i Hercegovini iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja uz rezultate Cost – Benefit analize, u smislu olakšanja i ubrzanja procesa evropskih integracija za BiH.

Organizovanje konsultativnih sastanaka ima za cilj da podstakne dijalog i zajednički rad javnog i civilnog sektora na analizi dosadašnjih rezultata istraživanja, te da se kroz sinergijsko djelovanje dođe do konstruktivnih rješenja i prijedloga za analizirane strukture u Bosni i Hercegovini.

Vaše mišljenje nam je od velike važnosti.

Radionice će se održati u:

ZENICI, 22.septembra 2014. godine u 11:00 časova, u prostorijama Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, ulica  Mehmedalije Tarabara broj 15., IV sprat;

MOSTARU, 24.septembra  11:00 časova,  HOTEL “BRISTOL”, ul: Mostarskog bataljona bb.

FOČI, 26 septembra u 11:00 časova , u Motelu “Brioni”, Velečevo;

BRČKOM, 29 septembra, u  11:00 časova , u prostorijama Omladinskog  Centra,ul:  Trg pravde 18, a uz tehničku podršku Centra za omladinski razvoj PRONI 

BANJALUCI, 30 septembra, u  11:00 časova u Domu  penzionera, ul: Vojvode Pere Krece 2

Sve zaiteresovane molimo da se prijave za učešče na  radionicama putem e-maila:

info@green-council.org

Vidimo se!