Izaberi zdravi stil života – Green Council i Udruženje učitelja Kantona Sarajevo u akciji

Izaberi zdravi stil životaGreen Council je u januru ove godine učestovao na seminaru u Dubrovniku , organizovanog od strane Udruženja učitelja Kantona Sarajevo. Nakon predavanje koje je Green Council održalo učiteljima, pokrenuta je inicijativa koja kreće od promjena iz korijena.

Pokrenut je projekat  IZABERI ZDRAVI STIL ŽIVOTA, u Osnovnoj školi “Velešićki heroji”, u Sarajevu, gdje su najmlađi đaci, uz pomoć vrijednih učitelja i roditelja, pokrenuli novi zdravi stil života, odrekavši se nezdravih stvari u ishrani, navikama, ponašanju i posegnuvši  za zdravim aperitiva, užinama, hranom, ponašanjem, odijevanjem isl. U maju je u Osnovnoj školi organizirana  i priredba  za učenike drugih i trećih razreda. Tema priredbe je “Izdaberi zdravi stil života”, u okviru kojeg je pripremljen kviz o zdravoj ishrani,  pjevane pjesmice, ali i izvedene predstave o ovoj temi.

Povodom ovog projekta, učesnici su pozvani na FACE TV.

Pogledajte video gostovanje u emisiji “Uzbuđenje” članova Udruženja  Green Council : Amela Ivković-O’Reilly, Sanela Klarić, predstavnika Udruženja Učitelja  Aide Jerlagić, te malih animatora, učenika Osnovne škole  Farah Fazlibegović i Harun Delibašić.

[pexyoutube pex_attr_src=”https://www.youtube.com/watch?v=x2dXZdVmm44”][/pexyoutube]