Obuka po mjeri u okviru projekta Pružanje podrške i osnaživanje žena po pitanjima zaštite okoliša i poduzetništvu

U okviru projekta Pružanje podrške i osnaživanje žena po pitanjima zaštite okoliša i poduzetništvu, „Savjet za zelenu gradnju“ /“Green Council“ (http://www.green-council.org/) organizuje obuku po mjeri sa fokusom na sljedeće teme: klimatske promjene, zaštita okoline, kružna ekonomija, zdravlje, zdravlje, ishrana, organska hrana, proizvodnja, poduzetništvo, poslovno planiranje, lanci vrijednosti, umrežavanje i brendiranje.

Obuka će se održati 30.01.2021. godine u prostorijama Hotela Asi, Banjalučka 11, Sanski Most.

Cilj projekta je osnažiti žene da uzmu aktivno učešće u pitanjima vezanim za klimatske promjene i zaštiti okoliša naspram cirkularne ekonomije, poduzetništva i uključivanja u poslovni svijet.

Svrha projekta je unaprijediti razumijevanje trenutnog ekonomskog položaja žena i društvene uključenosti, procijeniti u kojoj su mjeri ove usluge/programi zasnovani na dokazima ili prikazuju obećavajuće prakse. Kroz projekat će se također identifikovati najbolje prakse, nedostaci dostupnih usluga i mogućnosti organizacije mentorstva u vezi s uslugama i programima dostupnim u vezi odnosa između klimatskih promjena i zaštita okoliša nasuprot kružnoj ekonomiji i poduzetništvu i uključivanju žena u poslovni svijet te dati preporuke o ključnim prioritetima koje će vlada poduzeti u prevazilaženju tih nedostataka.

Projekat se realizira uz finansijsku podršku TuWas-Foundation of Gemeinsinn iz Berlina, Njemačka.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da prisustvujete pomenutuj obuci i da svojim aktivnim učešćem doprinesete razvijanju pozitivne diskusije na ove važne teme.

Radi trenutne epidemiološke situacije broj mjesta je ograničen zato vas molimo da vaše prisustvo potvrdite najkasnije do 26.01.2021. godine putem e-maila na adresu lejna.celebicic@green-council.org ili pozivom na naš telefon +38766473588.

Ovdje možete preuzeti dnevni red.