Obuka po mjeri u okviru projekta Pružanje podrške i osnaživanje žena po pitanjima zaštite okoliša i poduzetništvu

U okviru projekta Pružanje podrške i osnaživanje žena po pitanjima zaštite okoliša i
poduzetništvu, „Savjet za zelenu gradnju“ /“Green Council“ (http://www.green-council.org/) organizuje obuku po mjeri sa fokusom na sljedeće teme: klimatske promjene, zaštita okoline, kružna ekonomija, zdravlje, zdravlje, ishrana, organska hrana, proizvodnja, poduzetništvo, poslovno planiranje, lanci vrijednosti, umrežavanje i brendiranje.

Obuka će se održati 03.10.2020. godine u Kladnju, u prostorijama Ski Centar, Karaula, Drum bb, Kladanj.

Cilj projekta je osnažiti žene da uzmu aktivno učešće u pitanjima vezanim za klimatske
promjene i zaštiti okoliša naspram cirkularne ekonomije, poduzetništva i uključivanja u poslovni svijet.

Svrha projekta je unaprijediti razumijevanje trenutnog ekonomskog položaja žena i društvene uključenosti, procijeniti u kojoj su mjeri ove usluge/programi zasnovani na dokazima ili prikazuju obećavajuće prakse. Kroz projekat će se takođe identifikovati najbolje prakse, nedostaci dostupnih usluga i mogućnosti organizacije mentorstva u vezi s uslugama i programima dostupnim u vezi odnosa između klimatskih promjena i zaštita okoliša nasuprot kružnoj ekonomiji i poduzetništvu i uključivanju žena u poslovni svijet te dati preporuke o ključnim prioritetima koje će vlada poduzeti u prevazilaženju tih nedostataka.

Projekat se realizira uz finansijsku podršku TuWas-Foundation of Gemeinsinn iz Berlina, Njemačka.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da prisustvujete pomenutuj obuci i da svojim aktivnim učešćem doprinesete razvijanju pozitivne diskusije na ove važne teme.

Molimo vas da vaše prisustvo potvrdite najkasnije do 28.09.2020. godine putem maila na adresu lejna.celebicic@green-council.org ili pozivom na naš telefon +387 66 473 588.
Na ovom linku možete preuzeti dnevni red obuke, a za dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.