Obuka u okviru projekta Pružanje podrške i osnaživanje žena po pitanjima zaštite okoliša i poduzetništvu

U okviru projekta Pružanje podrške i osnaživanje žena po pitanjima zaštite okoliša i poduzetništvu, „Savjet za zelenu gradnju“ /“Green Council“  (http://www.green-council.org/) organizuje obuku po mjeri sa fokusom na sljedeće teme: klimatske promjene, zaštita okoline, kružna ekonomija, zdravlje, zdravlje, ishrana, organska hrana, proizvodnja, poduzetništvo, poslovno planiranje, lanci vrijednosti, umrežavanje i brendiranje.

Obuka će se održati 18.06.2020. godine u Sanskom Mostu, u prostorijama Hotela Asi-Zlatna dolina (Banjalučka 11, Sanski Most http://www.hotelasi.com/). Cilj projekta je osnažiti žene da uzmu aktivno učešće u pitanjima vezanim za klimatske promjene i zaštiti okoliša naspram cirkularne ekonomije, poduzetništva i uključivanja u poslovni svijet.

Svrha projekta je unaprijediti razumijevanje trenutnog ekonomskog položaja žena i društvene uključenosti, procijeniti u kojoj su mjeri ove usluge/programi zasnovani na dokazima ili prikazuju obećavajuće prakse. Kroz projekat će se takođe identifikovati najbolje prakse, nedostaci dostupnih usluga i mogućnosti organizacije mentorstva u vezi s uslugama i programima dostupnim u vezi odnosa između klimatskih promjena i zaštita okoliša nasuprot kružnoj ekonomiji i poduzetništvu i uključivanju žena u poslovni svijet te dati preporuke o ključnim prioritetima koje će vlada poduzeti u prevazilaženju tih nedostataka.

Projekat se realizira uz finansijsku podršku TuWas-Foundation of Gemeinsinn iz Berlina, Njemačka.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da prisustvujete pomenutuj obuci i da svojim aktivnim učešćem doprinesete razvijanju pozitivne diskusije na ove važne teme.

Molimo vas da vaše prisustvo potvrdite najkasnije do 15.06.2020. godine putem maila na adresu jelena.jovanovic@green-council.org ili pozivom na naš telefon +387 62 157 216. Naknadno ćemo dostaviti dnevni red obuke, a za dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

DNEVNI RED

09.30 – 10.00Registracija i kafa
10.00 – 11.30Okolišna ekonomija razvoja , dr. Sanela Klarić Green Council
11.30 – 12.00Pauza za kafu
12.00 – 13.30Zdravlje i ekonomija , Amela Ivković Green Council
13.30-14.30 Ručak
14.30-15.30 Praktična primjena naučenog/aplikacija ideja/networking
15.30-16.30Prezentacija ideja, diskusija i zaključna razmatranja