Pobjedničke ideje – covIDEJA2020

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je završena evaluacija ideja pristiglih u okviru covIDEJA 2020 koju su pokrenuli UNDP i BIT Alliance i koju ste vi podržali te da je stručni žiri izabrao od pristiglih 109 izabrao 6 najboljih ideja.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim partnerima koji su nominovali svoje predstavnike u stručni žiri.

Prije kratkog predstavljanja šest najboljih ideja, važno je napomenuti da je platforma izazvala veliki interes javnosti (više od 175,000 pregleda stranice, 75,000 posjeta web platformi i 46,300 glasova za najbolje ideje)  i prikupila 109 inovativnih ideja u borbi protiv krize koju je izazvao COVID-19. A prosječna starosna dob kreatora ideja je 25 što nam govori o velikoj energiji mladih ljudi koji su se prijavili na poziv!

Sve ideje možete vidjeti na: https://covideja2020.digitalnovrijeme.ba/galerija-ideja/ (prijave su vršene na službenim jezicima u Bosni i Hercegovini).  Molimo vas da podijelite vase utiske o samom procesu i idejama.

U slučaju da se zainteresovani da pružite podršku (finansijsku, mentorstvo ili slično) nekim od ideja koje su vam zanimljive bile da je u pitanju 6 pobjedničkih ideja ili neka od drugih koji su dostavljene u okviru poziva, molimo vas  da kontaktirate Marinu Dimovu iz UNDP i Accelerator Lab.  Rado će Vam pomoći pri procesu kontaktiranja aplikanata te obejzbjeđivanju podrške realizaciji što većeg broja ideja! Takođe ćemo nastaviti sa promocijom ideja u medijima kako bismo podstaknuli pružanje podrške njihovoj realizaciji.

Ovo su pobjedničke ideje:

Katergorija: “Poduzmimo nešto sada!”

Kategorija “Zamislimo bolje sutra”

Još jednom hvala što ste podržali ovo inicijativu.