Pozivnica za zatvaranje “Sharing Laboratory”

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da nam se pridružite na zabavi zatvaranja „Sharing Laboratory“ 2019 kojoj prisustvuje preko 60 studenata regiona, a koja se organizuje u okviru projekta „Bio based studentski paviljon”.

Navedeni projekat je i dio EU HORIZON 2020 SMARTER projekta.

Zatvaranje će biti upriličeno 20. augusta 2019.  na Internacionalnom Burch univerzitetu ulica Francuske revolucije bb, Ilidža u Sarajevu, sa početkom u 19 sati.

Zatvaranje će svojim prisustvom uveličati i premier Kantona Sarajevo, gdin Edin Forto, koji će učesnicima okupljanja „Sharing Laboratory“ uručiti certifikate.

Ovaj studentski paviljon gradio se od preko 80% recikliranog materijala. Prostor će biti korišten za organizovanje izložbi i prezentacija, kao mjesto okupljanja studenata i kao eksperimentalno istraživačka laboratorija za nZEB. Ovaj paviljon je primjer kako uz upotrebu prirodnih, lokalnih i recikliranih materijala moguće doprinijeti zaštitiživotne okoline., energetskoj efikasnosti, poduzetništvu,ali i kreirati moderan proctor dostupan i prilagođen svima podjednako.

Organizator projekta je Green Council u saradnji saInternacionalnim BurchUniverzitetom (IBU), GIZ OtvorenimRegionalnimFondomza JIE – EnergetskaEfikasnost, te velikim brojem domaćih i stranih partnera.

Izjave za medije su predviđene prije početka događaja, u 18:40h.

Sendžana Muslić
PR Manager
mail: sendzana46@gmail.com
tel: +38761837821