Prezentacija i radionica projekta “Pametnije financiranje za porodice” – Horizon 2020

Pozivamo Vas da učestvujete na prezentaciji i radionici u okviru projekta “Pametnije financiranje za porodice” koji se financira iz programa Horizon 2020.

Radionica će se održati 12.11.2019. godine sa početkom u 10:30 sati u prostorijama Privredne komore Federacije BiH, Branislava Đurđeva 10, V sprat. Planirano trajanje prezentacije je 45 minuta, dok ćemo za konstruktivnu diskusiju izdvojiti još 45 minuta jer nam je od izuzetne važnosti, na početku implementacije ovog projekta, dobiti Vaše cijenje sugestije i mišljenja. Ukupno trajanje cjelokupnog događaja je 1,5 sat.

Projekt ima za cilj implementirati ambiciozne ali praktične programe zelenih domova i hipoteka u 12 europskih zemalja, koji uključuju saradnju i učešće 17 stručnih organizacija za zelenu gradnju, zelenu energiju, istraživanja i drugo. Bosna i Hercegovina je u ovom projektu zastupljena kroz organizacije: Savjet za zelenu gradnju, ENOVA i People in Need -PIN.

Zeleno financiranje je važan razvojni trend koji povećava ulaganja u ekološki i društveno odgovorne projekte, uz istovremeno smanjivanje financijskog rizika za kredite koji se koriste u tim projektima. Ovaj koncept kreira izuzetne prilike za pozitivnu transformaciju uticaja koji donose zdravlje i okoliš, kvalitet života, udobnost i financijsku održivost novih i postojećih europskih stambenih fondova.

Prezentacija je namijenjena projektantima rezidencijalnih projekata, investitorima i kompanijama koje nude usluge građenja, proizvode materijale, tehnologije i druga rješenja koja doprinose izgradnji i radu najzelenijih, energetski najefikasnijih stambenih objekata kao i javnim institucijama koje su relevantan čimbenik u zelenoj gradnji.

U nadi da ćete prepoznati važnost ove teme i učestvovati na radionici srdačno Vas pozdravljamo.