Prezentaciji dokumenta „Upravljanje otpadom u općini Centar – kako do funkcionalnog upravljanja otpadom“

U okviru projekta : “ Značaj uloge općina Kantona Sarajevo u provedbi dokumenta Mape puta za opće upravljanje otpadom – kroz primjer općine Centar” Savjet za zelenu gradnju“/“Green Council“ organizuje prezentaciju dokumenta i radionicu pod nazivom „Upravljanje otpadom u općini Centar – kako do funkcionalnog upravljanja otpadom“ kojeg je pripremio tim stručnjaka angažovanih na projektu iz BiH i Slovenije, uz podršku općine Centar.

Svrha projekta bila je poboljšati osnovu za adekvatno upravljanje otpadom u općini Centar i proširiti pristup rješavanju problema i na druge općine Kantona Sarajevo. Kroz projekt su identificirani, a u dokumentu predstavljeni, nedostatci u provedbi uspješnog upravljanja otpadom u općini Centar. Projekt je imao za cilj i povećati kapacitete lokalne uprave i predstavnika relevantnih organizacija i institucija u općini Centar o odgovornom upravljanju otpadom, te iskoristiti iskustava drugih gradova o tome kako se kretati ka statusu zelenog grada i time poboljšati situaciju upravljanja otpadom u drugim općinama Kantona Sarajevo putem lekcija naučenih u općini Centar.

Projekt se realizira uz financijsku podršku Heinrich Boll Fondacije u BiH.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da prisustvujete prezentaciji dokumenta „Upravljanje otpadom u općini Centar – kako do funkcionalnog upravljanja otpadom“ u utorak 26. oktobra 2021. godine, u velikoj Sali općine Centar, Mis Irbina 1, sa početkom u 11 sati.

Molimo vas da vaše prisustvo potvrdite najkasnije do 25.10.2021. godine putem e-maila na adresu lejna.celebicic@green-council.org ili pozivom na naš telefon +387 66 473 588.

U prilogu dnevni red radionice.