Prijedlog zakona o energijskoj efikasnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine

dom-naroda-pfbih1Shodno zvaničnoj najavi objavljenoj 2. februara 2016. godine na stranici Doma naroda parlamenta Federacije BiH, nastavak 5. sjednice i 8. sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine će se održati u četvrtak, 11. februara 2016. godine u 11 sati u zgradi Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, u Sarajevu.

Za 8. sjednicu predlažen je sljedeći dnevni red:
1. Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o prikupljanju, proizvodnji i prometu sekundarnih sirovina i otpadnih materijala – skraćeni postupak,
2. Prijedlog zakona o energijskoj efikasnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine,… itd.

Ako ne bude “nepredviđenih” otkazivanja sjednice veliki su izgledi da konačno “naš” zakon, za čije se usvajanje zajedno borimo već četvrtu godinu, ugleda svjetlo dana i bude usvojen!!! Budimo ponosni jer smo direktno svojim radom uticali i bićemo zaslužni za njegovo donošenje. Zbog trenutnih političkih previranja u FBiH, ostaje nam samo da se ovoga puta uzdamo u sreću i “držimo fige” da će delegati dočekati 2. tačku dnevnog reda i konačno izglasati usvajanje zakona. U svakom slučaju mi nastavljamo našu priču, pratićemo sudbinu zakona od njegovog usvajanja pa sve do njegove implementacije na nivou kantona, gradova i opština. Za ovu našu inicijativu smo dobili i zvaničnu podršku 50 opština i gradova iz FBiH i pet kantonalnih te Federalnog ministarstva energije rudarstva i industrije.