Program Zelenih domova i hipoteka u Republici Moldaviji

Usklađivanje inovacija zelenog financiranja s projektima detaljne zelene gradnje predstavlja još jedan korak naprijed u momentu kada pokrećemo program Zelenih domova i hipoteka u Republici Moldaviji. Savjet za zelenu gradnju Moldavije domaćin je događaja koji će se održati 30. juna u Kišinjevu uz podršku našeg projekta #SMARTERfinance for Families.

Događaj će se prenositi uživo. Pozivaju se investitori u zelenoj gradnji, programeri, pružatelji građevinskih rješenja (materijali, tehnologija i usluge) i drugi koji imaju aktivnost (ili planiraju aktivnost) u Moldaviji da se priključe:

Međunarodno širenje projekta SMARTER Finance for Families podržano je grantom za istraživanje iz programa #Horizon2020  Europske unije. U projektu učestvuju Savjeti za zelenu gradnju, univerziteti, uključujući Kopenhaški centar za energetsku učinkovitost i druge zelene stručne organizacije širom Europe. Projekt se sada proširuje novim implementacijama programa u Africi, Aziji i Južnoj Americi, koje će uskoro biti pokrenute.