Pružanje podrške i osnaživanje žena po pitanjima zaštite okoliša i poduzetništvu – obuka

U okviru projekta Pružanje podrške i osnaživanje žena po pitanjima zaštite okoliša i poduzetništvu, „Savjet za zelenu gradnju“ / “Green Council“ organizuje obuku po mjeri sa fokusom na sljedeće teme: klimatske promjene, zaštita okoline, kružna ekonomija, zdravlje, zdravlje, ishrana, organska hrana, proizvodnja, poduzetništvo, poslovno planiranje, lanci vrijednosti, umrežavanje i brendiranje.

Obuka će se održati 12.03.2020. godine na Buni, u prostorijama Visitor centra (stari dom kulture). Cilj projekta je osnažiti žene da uzmu aktivno učešće u pitanjima vezanim za klimatske promjene i zaštiti okoliša naspram cirkularne ekonomije, poduzetništva i uključivanja u poslovni svijet.
Svrha projekta je unaprijediti razumijevanje trenutnog ekonomskog položaja žena i društvene uključenosti, procijeniti u kojoj su mjeri ove usluge/programi zasnovani na dokazima ili prikazuju obećavajuće prakse. Kroz projekat će se takođe identifikovati najbolje prakse, nedostaci dostupnih usluga i mogućnosti organizacije mentorstva u vezi s uslugama i programima dostupnim u vezi odnosa između klimatskih promjena i zaštita okoliša nasuprot kružnoj ekonomiji i poduzetništvu i uključivanju žena u poslovni svijet te dati preporuke o ključnim prioritetima koje će vlada poduzeti u prevazilaženju tih nedostataka.

Projekat se realizira uz finansijsku podršku TuWas-Foundation of Gemeinsinn iz Berlina, Njemačka.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da prisustvujete pomenutuj obuci i da svojim aktivnim učešćem doprinesete razvijanju pozitivne diskusije na ove važne teme.

Molimo vas da vaše prisustvo potvrdite putem maila na adresu jelena.jovanovic@green-council.org ili pozivom na naš telefon +387 62 157 216.

Dnevni red obuke možete preuzeti ovdje, a za dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.