Radionica u okviru projekta : “Zajednički put ka statusu zelenog grada – podrška korištenju otpada kao nusproizvoda”

Sa ponosom vas obavještavamo da je Green Council ponovo zaslužio povjerenje Fondacije Heinrich Böll koja je odlučila da u ovoj godini 2020, financira inicijative Green Council BiH kroz implementaciju projekta

U okviru projekta : “Zajednički put ka statusu zelenog grada – podrška korištenju otpada kao nusproizvoda” Savjet za zelenu gradnju“ /“Green Council“ organizuje on-line dvodnevnu radionicu sa fokusom na sljedeće teme: klimatske promjene, zaštita okoline, EU Green deal, kružna ekonomija, zdravlje, upravljanje otpadom, nusproizvodi kao resursi, podizanje svojesti i uključivanje građana.

Svrha projekta je doprinijeti provođenju Zelenog kantonalnog akcionog plana Kantona Sarajevo koristeći znanje i iskustvo drugih europskih zelenih gradova poput Ljubljane.

Osim ovoga projekt će doprinijeti sledećem:

  • povećanju kapaciteta lokalne uprave i predstavnika relevantnih organizacija i institucija unutar Kantona Sarajevo o konceptu zelenog grada;
  • naglašavanju važnost pravilnog odgovornog i održivog upravljanja otpadom s posebnim naglaskom na korištenje otpada kao mogućeg nusproizvoda i metoda cirkularne ekonomije.
  • Učenju iz iskustava drugih gradova o tome kako postići status zelenog grada.

Projekat se realizira uz finansijsku podršku Hainrich Boll Fondacije u BiH.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da prisustvujete on-line radionicama i da svojim aktivnim učešćem doprinesete razvijanju pozitivne diskusije na ove važne teme. On-line radionice će se održati 23. i 24.09.2020. godine na platformi MS Teams. Link za uključivanje na platformu ćete dobiti nakon prijave za radionice.

Molimo vas da vaše prisustvo potvrdite najkasnije do 21.09.2020. godine putem maila na adresu lejna.celebicic@green-council.org ili pozivom na naš telefon +387 66 473 588.
Na ovom linku možete preuzeti dnevni red obuke, a za dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.