Sada je pravo vrijeme!

Poziv na potpisivanje Deklaracije civilnog društva o otvaranju pregovora o članstvu Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji.

U trenutku kada Bosna i Hercegovina stoji pred izazovom ispunjavanja uslova postavljenih od strane Europske unije za otvaranje pregovora o članstvu, Green Building Council BiH poziva sve udruženja, organizacije civilnog društva i fondacije u BiH da se aktivno uključe u ovaj historijski proces. Potpisivanjem Deklaracije civilnog društva o otvaranju pregovora o članstvu Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji, zajedno možemo poslati snažnu poruku o našoj posvećenosti europskim integracijama i reformama koje su neophodne za napredak naše zemlje.

Pozivamo Vas da se pridružite ovom pozivu klikom na link  bit.ly/DeklaracijaBiHEU i dodate svoju organizaciju kao potpisnicu Deklaracije. Rok za potpis je postavljen za 25. februar 2024. godine, nakon čega će se organizovati press konferencija, i potpisana Deklaracija poslati relevantnim institucijama vlasti, kao i EU. 

Prvi nacrt teksta deklaracije je napravio IREI – Institut za razvoj i evropske integracije, koji je nakon toga revidiran i finaliziran uz učešće 15 organizacija, na sastanku koji je održan u Centru za promociju civilnog društva početkom februara 2024. godine.

Vaša podrška je ključna u ovom presudnom trenutku. Pridružite nam se u našim nastojanjima da zajedničkim snagama utičemo na budućnost Bosne i Hercegovine na europskom putu.

Green Building Council BiH tim