Sastankom u Zenici okončana serija konsultativnih sastanaka o potrebi uspostave državnog ministarstva poljoprivrede

Sastankom u Zenici okončana serija konsultativnih sastanakaHitno uspostaviti IPARD strukture kako poljoprivrednici ne bi ostali uskraćeni za finansijska sredstva, poručeno danas u Zenici 

Sastanku u Zenici, koje je Udruženje Green Council organiziralo u saradnji sa Privrednom  komorom ZE-DO Kantona, prisustvovali su predstavnici općinskih i kantonalnih udruženja poljoprivrednika, privredne komore, prerađivaći  i predstavnici lokalnih vlasti ovoga područja.
Uz veoma konstruktivan dijalog, izražena je zahvalnost Green Councilu-u na jednostavnom, ali sveobuhvatnom prezentiranom istraživanju.
Zaključci sastanka su da je neophodno uspostaviti Ministarstvo poljoprivrede, prehrane i ruralnog razvoja BiH, kako bi se država odredila prema poljoprivredi kao strateškoj grani razvoja cjelokupne države.
Uz to, akcentirana je hitnost uspostavljanja IPARD struktura s obzirom na to da velike iznose finansijske podrške i fondova, namjenjenih poljoprivrednicima, BiH može da očekuje tek uspostavljanjem IPARD struktura.