Završna konferencija projekta “Osnaživanje žena u ruralnim sredinama”

Žensko preduzetništvo igra značajnu ulogu u razvoju nacionalne ekonomije i razvoja. Ipak, iako predstavljaju polovinu stanovništva, žene još uvijek nisu jednako prisutne na višem nivou menadžmenta, ni u BiH, ni na globalnom nivou. Rezultati Globalnog poduzetničkog monitora pokazali su da žene poduzetnice nisu adekvatno osnažene i podržane uglavnom zbog kulturnih i društvenih stavova i pristupa resursima i mogućnostima. Postoji potreba za njihovim uključivanjem, posebno u udaljenim i ruralnim područjima, u skladu s obukom, podrškom i ohrabrivanjem žena poduzetnica.

U okviru projekta  „ Osniživanje žena u ruralnim područjima“  čiji je cilj motivisati i ojačati žene da uzmu aktivno učešće u pitanjima vezanim za klimatske promjene i zaštitu okoliša uz principe cirkularne ekonomije, poduzetništva i uključivanja u poslovni svijet, tim Savjeta za zelenu gradnju održao je niz radionica na teritoriji cijele BiH. Snažnim i motivisanim ženama koje su učestvovale u projektu smo pružili edukacije iz polja brendiranja, pravnih obaveza, umrežavanja, cirkularne ekonomije i zdravlja a sve u cilju njihovog osnaživanja u budućim poduzetničkim aktivnostima u skladu sa posljednjim zahtjevima EU Zelenog dogovora. Projekat se realizira uz finansijsku podršku TuWas-Foundation of Gemeinsinn iz Berlina, Njemačka.

Završna konferencija je planirana za 29 oktobar. 2021. godine. od 11:00-14:30 sati u velikoj sali u prizemlju, zgrada Vanjskotrgovinske Komore FBiH/BiH, Branislava Đurđeva 10, a kako bi se predstavili krajnji rezultati projekta, promovisali prepoznati održivi projekti poduzetnih žena te predstavio priručnik koji će pomoći budućim generacijama žena poduzetnica u BiH.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane učesnike/ce da prisustvuju ovoj konferenciji. Molimo vas da vaše prisustvo potvrdite najkasnije do 26.10.2021.putem maila na adresu lejna.celebicic@green-council.org ili na telefon 066 473-588.

Dnevni red