Zelene javne nabavke i zeleni projekti Tržišni mehanizmi zaštite okoliša u funkciji obezbjeđenja održivog razvoja

U okviru projekta “Zelene javne nabavke i zeleni projekti Tržišni mehanizmi zaštite okoliša u funkciji obezbjeđenja održivog razvoja“ udruženje Green Council organizuje konferenciju sa ciljem prezentacije rezultata istraživanja do kojih smo došli kroz niz intervjua sa lokalnim stručnjacima i kroz diskusijuna dva konsultativna sastanka organizovana u Visokom i Sarajevu. Ovim istraživanjem želimo ukazali na ekonomske, socijalne i druge posljedice koje nosi nedostatak tržišnih mehanizama finansiranja kao što su zelene takse i zelene javne nabavke u strateškom planiranju u procesu evropskih integracija. Konferencija će se održati 16 novembra 2017. godine u hotelu Astra Garni, Kundurdžiluk 2 Sarajevo.

Konferencija će omogućiti istraživačima i svim partnerima u projektu da promovišu finalne nalaze istraživanja te prodiskutuju ovu važnu temu i dogovore način promocije, razmjene, zagovaranja i usvajanja važnih infomacija za održivi razvoja u budućnosti BiH i regiona.

Želja nam je da na jednom mjestu okupimo predstavnike vlasti, međunarodnih i nevladinih organizacija, donatora,  industrije, privrede, akademije kako bi se razvila pozitivna diskusija i  kroz sinergijsko djelovanje došlo do konstruktivnih rješenja i prijedloga za uvođenje optimalnih rješenja zelenih taksi i zelenih javnih nabavki u BiH.

Projekat se realizira uz finansijsku podršku Hainrich Bolle Fondacije u BiH.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da nam se pridružite na promocija istraživanja  i date svoj doprinos u konstruktivnoj diskusiji te pomognete nam u budućim planovima zagovaranja ove važne teme u BiH.

Molimo vas da vaše prisustvo potvrdite najkasnije do 14 novembra 2017. god. putem maila na adresu katarinamarjanovic-gc@outlook.com ili pozivom na naš telefon +387 60 32 34 127

Dnevni red možete preuzeti ovdje.